Ali si predstavljate življenje brez dogodkov?

Kaj se bo dogajalo na Conventi Crossover?

29 vrhunskih govorcev bo na dogodku razpravljalo, kako dogodke spremeniti iz dolgočasnih do poglobljenih doživetij. Med njimi bo tudi 9 legend Crossoverja. To so zvezde evropske industrije srečanj, ki stojijo za organizacijo najbolj zahtevnih dogodkov in festivalov v Evropi.

Organizatorji so tri ključne teme dogodka zasnovali krožno in kot nadgradnjo lanskoletnih vsebinskih izhodišč. Govorci bodo obravnavali naslednje teme:

• KREATIVNOST vodi do INOVACIJ (CREATIVITY leads to INNOVATION).

• INOVACIJE so potrebne za REGENERATIVNI RAZVOJ  (INNOVATION is necessary for REGENERATION).

• Za REGENERATIVNI RAZVOJ je potreben DIALOG (REGENERATION needs DIALOGUE).

Organizatorji so navedli tudi nekaj drugih razlogov za udeležbo na dogodku.

1. FINALE TEKMOVANJA ZA NAJBOLJŠE DOGODKE

Na dogodku bodo izbrali najboljše dogodke Nove Evrope. Prvake bo izbirala eminentna 19-članska mednarodna žirija.  Predstavitvam najboljših projektov med Helsinki in Istanbulom in med Benetkami in Bakujem bo namenjen cel dan v ponedeljek, 28. avgusta. To je odlična priložnost za spoznavanje primerov dobrih praks. Za finale se letos poteguje 42 prijavljenih dogodkov.

2. F*!#UPS

Mr. Murphy vas pri organizaciji dogodkov čaka za vsakim vogalom, pravijo organizatorji. Zato so na Crossover povabili organizatorje dogodkov, ki so se lekcij naučili na lastni koži. Na Crossover prihajajo zvezdniki Boris Kovaček, oče Weekend Media Festivala; Ivan Petrovič, soustanovitelj legendarnega festivala Exit, Kathrin Schmidt, direktorica izjemnega graškega festivala, Fifteen Seconds in Dragan Perendija, mož iz ozadja odmevnega festivala Sporto.

3. LJUBLJANA TALKS

Sproščen pogovorni format Ljubljana Talks bo na dogodku potekal v živo na temo prihodnosti festivalov. Na pogovoru bodo sodelovali vodilni regijski organizatorji festivalov. Pogovor bosta vodila moderatorja Jan Oršič in Gorazd Čad, ki bosta razgalila organizatorje festivalov.

4. DOŽIVLJAJSKI DAN

V nedeljo, 27. avgusta 2023 bodo udeleženci odkrivali skrite in navdihujoče zgodbe iz Ljubljane in okolice. Program je pripravljen v sodelovanju s Turizmom Ljubljana. Organizatorji obljubljajo sproščeno druženje in spoznavanje manj znanih zgodb, ki so zaznamovale zgodovine Ljubljane in okolice.

5. LABORATORIJ PRIHODNOSTI

V laboratoriju prihodnosti (Future Lab) bodo organizatorji pripravili odprt prostor, ki ga bodo soustvarjali udeleženci in legende Crossoverja. Dogodek bo povezovala umetnost na zelo inovativen in ustvarjalen način. Skupaj bodo poiskali odgovore na vprašanja o prihodnosti aktivacije udeležencev, vsebinskega marketinga, znamčenja, doživljajske arhitekture ter prihodnosti dogodkov v živo, preko spleta, hibridno in virtualno.

6. SREČANJE Z UMETNIKI

»Meet the artists« je še ena od letošnjih novosti. Brez umetnikov bi bili dogodki sila dolgočasni, zato bodo organizatorji predstavili nekaj izbranih izvajalcev, s katerimi bodo udeleženci lahko poklepetali v času kosila. Med njimi bo tudi imitator, pevec in moderator, Klemen Slakonja.

7. SVEČANA RAZGLASITEV NAJBOLJŠIH DOGODKOV

Letošnja podelitev priznanj bo potekala kot samostojna gala prireditev. Po zeleni preprogi se bodo sprehodili najboljši organizatorji dogodkov in prejeli zaslužena priznanja. Podelitev bo potekala na Ljubljanskem gradu v torek, 29.08.2023 ob 20.00 uri.

8. V ŽARIŠČU – REGENERATIVNI MODELI

Med mnogimi znanimi obrazi industrije srečanj bo letos tudi predavatelj Dan Podjed, antropolog, ki je domači javnosti poznan kot kritičen opazovalec družbe in vloge posameznika v njej. Skupaj s Katarino Polajnar Horvat iz ZRC SAZU bosta govorila o nevidnem življenju odpadkov. Kako iz opdadkov narediti uporabne predmete pa bo predstavil Stefan Hric iz agencije Creative Pro Group, soustanovitelj podjetja Odpadnesh.

9. ZGODBE O USPEHU – BALTSKI TIGRI

Organizatorji so na dogodek povabili najuspešnejše agencije iz Skandinavije in baltskih držav. Poimenovali so jih baltski tigri. Primere dobrih praks bo predstavilo pet izjemnih in večkrat nagrajenih agencij. Iz Norveške prihaja Markus van der Hakonsen, Apetite Production, iz Finske

Juho Hiidenmaa, Management Events Studio, iz Estonije Lehari Kaustel, Miltton Events,  iz Litve Aurimas Kamantauskas, Rekurai in iz Švedske Janne Bjorge iz agencije Ystra. Zgodbo bo zaokrožila Mary Kirilova, ki vodi baltski event klub in vsako leto organizira odmeven festival Amber Prize.

10. ZGODBE O USPEHU – SREDNJEVROPSKI LEVI

Kakšno je stanje kreativnosti industrije srečanj v naši regiji, boste spoznali na konkretenih primerih in skozi razmišljanje vodilnih regijskih agencij. Iz Avstrije prihaja Ivo Franschitz, Enited, iz Češke Norbert Pycha, Event Arena, iz Hrvaške Manuela Šola, Komunikacijski laboratorij, iz Srbije Miro Antić, M2Communications in iz Madžarske Janos Fazakas, Visual Europe. V interaktivnem formatu bo predstavljeno stanje regijske industrije srečanj.

11. TRAJNOSTNA ORGANIZACIJA DOGODKA

Crossover bo po besedah organizatorjev izpeljan v skladu z načeli trajnostne organizacije dogodkov Conventa 7R. Organizatorji uvajajo celo vrsto majhnih in velikih ukrepov, ki prispevajo k ohranjanju našega okolja. Svoja priporočila so zbrali v obsežnem priročniku, ki si ga lahko brezplačno naložite na naslednji povezavi: https://conventa.si/zeleni-prirocnik/

12. MODERATOR

Dogodek bo moderiral Juraj Holub, član legendarnega kolektiva moderatorjev Masters in Moderation. To je garancija, da bo dogodek potekal interaktivno in da bo izpolnjena obljuba organizatorjev „Nič več dolgočasnih dogodkov«.

13. GARANCIJA KAKOVOSTI

Vsi si želimo, da je čas in denar vložen v srečanja, porabljen pametno in koristno. Merjenje rezultatov dogodkov je prav zaradi tega ključno. Da mislimo resno, pa dokazujemo s politiko kakovosti “Če z dogodkom ne boste zadovoljni, vam vrnemo kotizacijo.”

Convento Crossover organizirata agencija Toleranca marketing in poslovna borza Conventa v sodelovanju s Turizmom Ljubljana, Slovensko turistično organizacijo in Kongresnim uradom Slovenije.

Join Conventa Crossover Today!

Subscribe to get all the news, offers and related content.